مواد ممنوعه در ورزش
به گزارش ایسنا، ۱۱ دی ماه سال جاری، فهرست کامل مواد، داروها و روشهای ممنوعه در سال ۲۰۲۵ میلادی که مصداق بارز دوپینگ به شمار میرود به صورت رسمی از سوی وادا (سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ)، اعلام شد؛ این فهرست برای ورزشکاران هر سال توسط گروه کارشناسان وادا (سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ) در کشورهای مختلف بازنگری شده و از ابتدای ژانویه ۲۰۲۵ (۱۱ دی ۱۴۰۲) اجرایی میشود.
این امر از جهت ارائه آموزش مناسب به ورزشکاران، مربیان و نیروهای پشتیبان و شرح تغییرات به ورزش کشورها، مدنظر قرار میگیرد.
مواد ممنوعه در زمان مسابقه: برای رشته هایی که توسط آژانس جهانی ضد دوپینگ مشخص شده است، دوره حین مسابقه دورهای است که از نیمه شب روز قبل از مسابقه (ساعت ۱۱:۵۹ نیمه شب روز قبل از مسابقه) آغاز شده و تا پایان مسابقه و اتمام فرآیند جمع آوری نمونه های پس از آن مسابقه، ادامه خواهد داشت.
مواد ممنوعه در همه زمان ها: همان طور که در کد تعریف شده، موادی هستند که استفاده از آن مواد یا روش های ممنوعه در حین مسابقه و یا خارج از مسابقه ممنوع است.
مواد خاص و غیرخاص: بر اساس ماده ۴.۲.۲ کد وادا در زمان تعیین محرومیت ها طبق فصل ۱۰ کد، تمام مواد خاص در نظر گرفته می شوند مگر آنکه به عنوان ماده غیر خاص تعریف شده باشند. هیچ یک از روش های ممنوعه خاص در نظر گرفته نمی شود مگر اینکه به طور مشخص از آن روش به عنوان روش خاص نام برده شده باشد.
به هیچ عنوان نباید مواد و روش های خاص کم اهمیت تر یا کم خطرتر از سایر مواد یا روشهای دوپینگ (مواد غیر خاص) در نظر گرفته شوند. در عوض مواد و روش های خاص صرفا مواد یا روش هایی هستند که به احتمال بیشتر، ورزشکاران آن ها را برای اهداف دیگری به جز افزایش عملکرد ورزشی مصرف می کنند و مورد استفاده قرار می دهند.
مواد دارای کاربرد سوء مصرف: مواد دارای کاربرد سوءمصرف موادی هستند که به طور شایعی در جامعه و خارج از زمینه ورزش مصرف می شوند. این مواد شامل کوکائین، دایامورفین (هروئین)، متیلن دی ا کسی مت آمفتامین یا اکستازی(MDMA، Ecstasy) و تتراهیدروکانابینول (THC) هستند.
انتهای پیام