انگلیسیها سرمربی منچستر را کلافه کردند
به گزارش “ورزش سه”، با اینکه قبل از حضور آموریم در یونایتد و نشستن بر روی نیمکت شیاطین سرخ تعریف و تمجیدهای فراوانی به سمت و سوی او روانه شده بود، اکثر هواداران و علاقهمندان به منچستریونایتد و پریمیر لیگ یکشنبه شب متوجه شدند که آموریم کار بسیار سختی در پیش رو دارد و جو موجود در فوتبال باشگاهی انگلیس از زمین تا آسمان با سایر لیگها متفاوت است و این قضیه میتواند گاهی اوقات به یک معضل برای سرمربیان جدید بدل شود.
یکشنبه شب آموریم فهمید که لیگ برتر انگلیس، اختلاف فاحشی از هر لحاظ با سایر لیگهای اروپایی به ویژه لیگا ناش پرتغال دارد. تیم آموریم در دیدار مقابل ایپسویچ بسیار ناهماهنگ کار میکرد و هیچ یک از بازیکنان منچستریونایتد کوک نمینواختند و عدم هماهنگی در این تیم موج میزد. البته که برای هر مربی تازه وارد به لیگ برتر انگلیس مواردی از قبیل نا آشنا بودن به جو ورزشگاه و ناهماهنگی میان بازیکنان در اجرای تاکتیک طبیعی است و نباید از آموریم در همین ابتدای راه انتظار و توقع معجزه و جادو داشت.
ضمن اینکه علاوه بر نکات منفی، در سبک بازی شیاطین سرخ نکات مثبت زیادی از حیث تاکتیکی دیده میشد و پنجشنبه شب در پنجمین دیدار لیگ اروپا، ثمره تغییر و تحولات خیلی زود با یک برد سه بر دو و به نوعی بازگشت مقابل حریف سرسخت نروژی یعنی بودو گلمیت همراه شد. به هر روی همان طور که سران منچستریونایتد درباره این مسئله اذعان دارند، باید به آموریم برای ساختن تیم مدنظر خود زمان زیادی داد تا این پروژه علاوه بر یک شروع خوب و مطمئن، در رسیدن به نقطه عطف و اوج و البته کسب قهرمانی پریمر لیگ، مسیر درستی را طی کند.
البته روبن آموریم علاوه بر اینکه فهمید لیگ برتر انگلیس همانند گردابی است که به یکباره همه چیز را میبلعد، از رسانههای انگلیسی هم بسیار کلافه و خسته شده است. او بنا به گفته خودش آنقدری که در یک هفته اخیر به سؤالات رسانههای انگلیسی پاسخ داده و از مسائل مختلف حرف زده، در چهار سال حضور خود در اسپورتینگ لیسبون و فوتبال پرتغال تا این حد صحبت نکرده بود. هرچند که به هنگام ورود به باشگاه در روز معارفه و کنفرانس مطبوعاتی قبل از بازی برابر ایپسویچ، تیم هجدهم جدول، همواره با لبخند و روی گشاده پاسخگوی سؤالات خبرنگاران و اصحاب رسانه بود اما معلوم و واضح است که او هیچوقت در فوتبال باشگاهی پرتغال چنین وضعیتی را تجربه و حتی لمس نکرده و انگار این شرایط به مذاق او تا حد زیادی سازگار نیست.
از آنجایی که روبن آموریم آنچنان اهل لفاظی و بازی با کلمات نیست و در انجام این کار هم چنان علاقه خاصی ندارد، در آغاز کار خود از حاکم بودن این اوضاع کم طاقت و آشفته شده و قطعا زمان میبرد تا مرد سی و نه ساله نیمکت منچستریونایتد بتواند خودش را با این پوشش اخبار و پروپاگاندای فوتبال در لیگ برتر انگلیس و فشار بیش از حد و عجیب و غریب مطبوعات و رسانههای انگلیسی وفق دهد.
باید دید که مرد پرتغالی نیمکت شیاطین سرخ چگونه میتواند فشارها و انتقادات رسانهها را کنترل و مدیریت کند. البته ناگفته نماند که آموریم اگر میخواهد شیاطین سرخ را دوباره به روزهای اوج و رویایی خود در تئاتر رویاها بازگرداند، باید بداند که اینجا لیگ برتر انگلیس است و او در جایگاه و عنوان سرمربی منچستر یونایتد ایستاده و رسانهها قدرت انجام هر کاری را دارند. پس توانایی کنترل رسانهها و مدیریت افکار هواداران، پیش از مباحث فنی و تاکتیکی باید برای آموریم در الویت باشد.
یادمان نرود که جو مسموم رختکن تیم و انتقادات بیرحمانه و بیوقفه رسانهها از مرد هلندی، عاملی بود که تن هاخ با آن سابقه درخشان در آژاکس، نتوانست در منچستر یونایتد حتی در قد و قواره یک سرمربی معمولی ظاهر شود و تیم را از یک باتلاق ترسناک نجات دهد.
معین احمدوند