مجله مهر > زندگی

جوانمردی؛ تفاوتی از جنس اراده!


خبرگزاری مهر؛ گروه مجله_ زهرا افسر: همیشه برای‌مان پیش آمده که وقتی انتظارش را نداریم، کسانی در مسیر زندگی‌مان قرار می‌گیرند تا آن را به کلی تغییر دهند و آنجاست که این جمله بسیار در ذهن تداعی می‌شود: «شما پاداش کدام کار خیر من بودی؟» و همواره به این ایمان می‌آوری که خداوند حساب و کتابش فرق می‌کند.

ساره جوانمردی هم همین موضوع برایش پیش آمده. او درست موقعی که داشت با معلولیتش دست و پنجه نرم می‌کرد و روح او هم از ورزش معلولان خبر نداشت، کسانی سر راه زندگی‌اش قرار گرفته‌اند و او را با ورزش معلولان آشنا کردند. در آن زمان او هجده ساله بود. همچنین او فرزند یکی مانده به آخر یک خانواده پر جمعیت است و تنها ارتباط او در آن دوران فقط با بهزیستی شهر شیراز بوده که از همان طریق هم با ورزش معلولان آشنا می‌شود و مسیر زندگی‌اش تغییر می‌کند. به قول خودش ورزش باعث می‌شود که وارد بازار کار هم بشود.

تفاوتی از جنس یک اراده

جوانمردی از ناحیه پا معلول است و همین باعث می‌شود تفاوت‌هایی با بعضی انسان‌ها و خصوصاً خانم‌های سالم داشته باشد، اما نه از جنس نقص بلکه از جنس یک اراده خارق‌العاده‌ای که شاید در کسانی که هم از لحاظ ذهنی و هم از لحاظ جسمی سالم هستند وجود نداشته باشد. این اراده به قدری قوی است که او را با وجود معلولیت، یک زن شاغل، همسر، مادر و قهرمان ملی کرده است.

عکسی در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده بود، از زمانی که جوانمردی از پارالمپیک پاریس به شیراز رسیده و مردم به استقبال قهرمان خود آمده بودند. یک قاب شگفت‌انگیز از عکس‌های آن روز، یک عکسی بود که جوانمردی دارد مدال طلایش را به پسرش نشان می‌دهد. پسرش در سه ماهگی خود با نقره مادرش در مسابقات پارآسیایی هانگژو آشنا شده بود و حتی در آغوش مادرش بر روی سکو هم رفته بود و حالا نوبت آن رسیده که یک مادر قهرمان در شیوه تربیتی خود، فرزندش را با مدال طلا نیز آشنا کند و روحیه قهرمانی را از همان ابتدا در فرزندش نهادینه کند.

جوانمردی؛ تفاوتی از جنس اراده!

حرکت جوانمردی در مسابقات پاراآسیایی تشکر رهبر انقلاب را نیز به همراه داشت و ایشان همان سال ۱۴۰۲ فرمودند: «تشکّر می‌کنم از آن بانویی که با کودک نوزاد خودش، در آغوش، رفت روی سکّو و مدالش را گرفت؛ این یک حرکت نمادین است؛ این در دنیا به معنای احترام گذاشتن زن به نقش خانواده و نقش مادری است.»

در دنیایی که از زن به عنوان یک ابزار استفاده می‌شود و هویت زن و خانواده برای‌شان محلی از اعراب ندارد، یک بانوی ورزشکار ایرانی توانست با کسب چندین طلا ثابت کند هویت زن ایرانی-اسلامی این است، نه آن چیزی که در فیلم‌های هالیوودی از زن به نمایش گذاشته می‌شود. در اسلام نیز بسیاری از مواردی که نقش اجتماعی در آن مطرح است، جنسیت وجود ندارد و موضوع زن یا مرد بودن نیست، اما در مورد خانواده جنسیت مطرح است و هرکدام از زن و مرد وظایف گوناگونی بر عهده دارند. به گفته رهبر انقلاب: «زن‌هایی هستند که هیچ مردی به پای آنها نمی‌رسد» که نمونه‌های آن را در مسابقات پارالمپیک پاریس به چشم دیده‌ایم.

تمرینات سخت!

خانم «زینب آقا علی اکبری» که در مسابقات پارالمپیک پاریس به عنوان مربی خانم جوانمردی به مسابقات اعزام شده بود، درباره تمرینات سخت و پر تمرکز رشته تیراندازی که شاید کمتر کسی درباره آن بداند، عنوان کرد: «تیراندازی رشته‌ای است که به تمرکز بسیار بالا احتیاج دارد. خانم جوانمردی واقعاً تمرکز بالایی دارد.» تمرینات تیراندازی طوری است که ورزشکار باید در هر شرایطی تمرکز خود را حفظ کند. آقا علی اکبری گفت: «بعضی اوقات در تمرینات صدای بسیار زیاد تماشاگران را پخش می‌کنیم و ورزشکار باید بتواند در آن سر و صدا، تیر خود را به هدف شلیک کند.»

یکی دیگر از تمرینات سخت این ورزشکاران، پرسیدن سوال‌های ریاضی حین شلیک تیر است که ورزشکار با این تمرین تمرکز خودش را ارتقا می‌بخشد. این مربی تاکید کرد که حتی برای آمادگی بالای این ورزشکاران برای مسابقات بین المللی، عکاسی را سر تمرین می‌آورند و به او می‌گویند از فاصله خیلی نزدیک حین تمرین از ورزشکاران عکاسی کند تا موقع مسابقات وقتی عکاسان به ورزشکار نزدیک می‌شوند، تمرکز فرد به هم نریزد و بتواند به خوبی به رقابت ادامه دهد. او درباره ساره جوانمردی گفت: «ساره جوانمردی کسی است که تمرکز بی‌نظیری دارد. او در تمرینات با وجود فرزند و مشغله‌های مادر بودن، به خوبی تمرکز داشت و مدال طلا را در مسابقات پارالمپیک کسب کرد.»

تیراندازی حتی برای انسان‌هایی که از هر نظر سالم هستند، رشته سخت و سنگینی است. شاید کسی اصلاً نتواند تمرینات سخت این چنینی را پشت سر بگذارد. جوانمردی هم یک خانم است که از پس چنین رشته‌ای بر آمده هم کسی است که بهتر است نگوییم نقصی در قسمت پا دارد و به جای آن بگوییم یک تفاوت در آن قسمت با انسان‌های دیگر دارد؛ توانسته این کار را خیلی بهتر از انسان‌های سالم انجام دهد. جوانمردی نمونه بارز یک فرد معلولی است که شاید خیلی‌ها دوست داشتند جای آن باشند.

جوانمردی؛ تفاوتی از جنس اراده!

انگشتر رهبر در دستان ساره جوانمردی

از دیگر افتخارات جوانمردی این است که معمولاً رهبر انقلاب بعد از بازگشت تیم‌های اعزامی به مسابقات المپیک و پارالمپیک، با اعضای این تیم‌ها و اعضای فدراسیون‌های آن‌ها، دیدار می‌کنند. همانطور که همیشه رسم بوده نماینده‌ای از بین کاروان‌های اعزامی، در حضور رهبر انقلاب جمهوری اسلامی، سخنرانی را آماده می‌کنند و برای ایشان می‌خوانند. در آن دیدار به نمایندگی از زنان پارالمپیکی، بانوی طلایی این کاروان، یعنی خانم جوانمردی به سخنرانی ایستاد.

جوانمردی در آخر صحبت‌هایش پس از بیان ارادتی که به شخص رهبر انقلاب داشت، خواسته‌ی خود را این گونه مطرح کرد که: «جسارت می‌کنم و انگشتر شما را برای میوه زندگی‌ام هدیه می‌گیرم.» رهبر انقلاب انگشتر خود را به جوانمردی هدیه داد. پس از دیدار آن روز، عکسی از آن دیدار در فضای مجازی دست به دست شد که در آن عکس ساره جوانمردی بر انگشتری که حضرت آقا به پسرش هدیه دادند را دست خودش کرده بود و می‌بوسید. این اتفاق قشنگ‌ترین اتفاق آن روز برای جوانمردی بود.

بانوان پارالمپیک ایران این را ثابت کرده‌اند که بر خلاف گفته‌های غربی‌ها، نه حجاب مانع آن‌ها شده و نه فرزندآوری. در همان مسابقات بیشتر کشورهای دنیا نماینده‌ای در پارالمپیک داشته‌اند اما بانوان ایرانی کاری کرده‌اند که رسانه‌های غربی اعتراف کرده‌اند، زنان ایرانی محدودیت نمی‌شناسند.



منبع:مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا